Allt för bröllopsmiddagen
Exempelmenyer
Snittar
Rostade jordärtsskocka med smetana, löjrom och syrad rödlök
Egenrökt oxe med betor, krasse och syrad blomkål
Lättgravad hälleflundra med syltad svamp, rostade pinjenötter och friterad grönkål
Variation på pumpa: pumpakräm med rostad vitlök, syrad pumpa och rostad pumpa
Sotad lax med grönärtskräm, sojaemultion och röd oxalis
Trerätters
Alt. 1
Förrätt
Rökt oxfilé med syrad lök, krassekräm och friterat surdegsbröd
Varmrätt
Smörbakad rödtunga med potatispuré, kantareller, äpple, betor, grönkål och brynt smör
Efterrätt
Bakat äpple med mascarpone, sockerkaka och rostade hasselnötter
Alt. 2
Förrätt
Krämig hummersoppa med sallad på fänkål, rimmad pilgrimsmussla, räka, hummer och dill
Varmrätt
Rosastekt kalvrygg, rödvinssky, sparris, syrad spetskål, serveras med potatiskrokett, smaksatt med svensk hårdost
Efterrätt
Chokladtarte med saltrostade pistagenötter, vit chokladkräm och hallon